skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152
Corona

Covid-19 update januari ’22

De huidige maatregelen in de praktijk zijn als volgt:

Maatregelen in de praktijk:
*draag in de wachtruimte een mond-neus masker en houd 1,5 meter afstand van eventuele
andere cliënten.
*was of desinfecteer je handen.
*in de spreekkamer houden wij 1,5 meter afstand, zonder mond-neus masker. Als dit niet kan, dragen wij als zorgverleners wel een mond-neus masker.
*tijdens het maken van echo’s word je verzocht een mond-neus masker te dragen.
*kom niet naar de praktijk als je coronaklachten hebt en laat je testen middels een pcr-test, een zelftest geldt niet.
* Partners zijn welkom op de praktijk. Onze vraag is om samen af te wegen welke controles je samen komt. Als je je kind(eren) mee wilt nemen, overweeg iedere keer of dit verstandig is.

Echo’s
* Partners mogen mee naar alle echo’s, het verzoek is om een mond-neus masker te dragen. Kinderen mogen niet mee naar medische echo’s.

Bevalling
Het heeft de voorkeur van de ziekenhuizen dat er naast je partner, geen andere aanwezigen zijn. In overleg kan er een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn.

Kraamtijd
Tijdens de kraamperiode zullen wij de normale verloskundige huisbezoeken uitvoeren. Meld het ons van tevoren als jij zelf, of een van je gezinsleden Covid-positief is, of klachten heeft die bij Covid-19 passen.

Verder nog drie opmerkingen:
1. Het blijft belangrijk dat de praktijk zo rustig mogelijk blijft. Daarom blijven wij het volgende van jullie vragen: kom op de afgesproken tijd naar je afspraak zodat de wachtkamer niet onnodig vol is en stuur ons een mail als je verwacht niet genoeg te hebben aan 15 minuten tijd voor de controle én je vragen. De kans dat je iemand treft op de praktijk is groter, om deze reden hebben wij ook stoelen in de gang gezet om zoveel mogelijk verspreid te kunnen zitten.
2. Kom NIET en bel ons als je de volgende klachten hebt of iemand in je gezin deze klachten heeft: koorts, kortademigheid in rust of bij milde inspanning, spierpijn in rust of bij milde inspanning, algehele malaise in rust of milde inspanning, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, smaak/en of reukverlies ook zonder neusverkoudheid, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen, diarree en/of een huisgenoot/partner met bewezen COVID-19.
3. De beroepsverenigingen van verloskundigen en gynaecologen adviseren zwangeren zich te laten vaccineren met één van de mRNA coronavaccins: Pfizer of Moderna. Zie voor meer informatie de volgende website: Advies corona vaccinatie beroepsvereniging. Het kan handig zijn de volgende keuzehulp te gebruiken bij het maken van een keuze.

Zoeken