Skip to content
Corona

Covid-19 maatregelen mei ’22

De huidige maatregelen (4-5-2022) in de praktijk zijn als volgt:

Maatregelen in de praktijk:
* Een mond-neus masker is niet verplicht maar mag natuurlijk wel. Het wordt gewaardeerd bij verkoudheidsklachten (en negatieve zelftest).
* Tijdens een echo word je verzocht een mond-neus masker te dragen.

Echo’s
* Partners mogen mee naar alle echo’s, het verzoek is om een mond-neus masker te dragen. Kinderen mogen niet mee naar medische echo’s.

Bevalling
Het heeft de voorkeur van de ziekenhuizen dat er naast je partner, geen andere aanwezigen zijn. In overleg kan er een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn.

Kraamtijd
Tijdens de kraamperiode zullen wij de normale verloskundige huisbezoeken uitvoeren. Meld het ons van tevoren als jij zelf, of een van je gezinsleden positief is of klachten heeft die bij Covid-19 passen.

Verder nog drie opmerkingen:
1. Het blijft belangrijk dat de praktijk zo rustig mogelijk blijft. Daarom blijven wij het volgende van jullie vragen: kom op de afgesproken tijd naar je afspraak zodat de wachtkamer niet onnodig vol is en stuur ons een mail als je verwacht niet genoeg te hebben aan 15 minuten tijd voor de controle én je vragen. De kans dat je anderen op de praktijk treft is groter, om deze reden hebben wij ook stoelen in de gang gezet om zoveel mogelijk verspreid te kunnen zitten.
2. Doe een zelftest als je de volgende klachten hebt: koorts, kortademigheid in rust of bij milde inspanning, spierpijn in rust of bij milde inspanning, algehele malaise in rust of milde inspanning, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, smaak/en of reukverlies ook zonder neusverkoudheid, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen en/of diarree.
3. Kom NIET als je in quarantaine zit, overleg met ons als één van je huisgenoten positief is getest.
4. De beroepsverenigingen van verloskundigen en gynaecologen adviseren zwangeren zich te laten vaccineren met één van de mRNA coronavaccins: Pfizer of Moderna. Zie voor meer informatie de volgende website: advies corona vaccinatie. Het kan handig zijn de keuzehulp te gebruiken bij het maken van een keuze.

Zoeken