skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152

Ons vaste team bestaat uit vier ervaren verloskundigen en twee assistentes; wij vormen een hecht team waar een gezamenlijke aanpak voor jullie voorop staat. Hieronder stellen wij ons graag aan jullie voor. Ons team wordt regelmatig uitgebreid met een waarneemster die ons versterkt, ook zij stelt zich hieronder voor.

jolanda

Mijn naam is Jolanda Colli, ik ben in 1992 afgestudeerd als verloskundige. Daarvoor heb ik zeven jaar lang als verpleegkundige gewerkt, in een algemeen en academisch ziekenhuis. Naast mijn verloskundige praktijkervaring in Amsterdam, Houten en Voorhout en de nodige bijscholing, heb ik ook een aantal jaar als docent Verloskunde gewerkt aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen, waarvan er twee in het ziekenhuis en twee thuis zijn geboren.

Een wezenlijk onderdeel van mijn werk is het contact met de zwangere vrouw en haar partner, en de gerichte belangstelling voor haar als mens: hoe zij zich voelt in deze bijzondere periode van haar leven. Je bouwt in korte tijd een bijzondere band op met de zwangere en haar partner, en je hebt samen een klus te klaren. Iedere keer ervaar ik weer verwondering over het ontstaan en de voortgang van een zwangerschap en de geboorte van een kind. Vooral de kracht van de vrouw die het kind baart blijft me verbazen.

Ik ben Esther Krikke en sinds januari 2015 werkzaam in Oegstgeest. In Kampen zag ik, als oudste van vier, thuis het levenslicht. Na mij volgden drie dikke broers die allemaal thuis geboren zijn (de laatste was ruim 10 pond!). Inmiddels ben ik ook zelf moeder geworden van een prachtig zoontje. Van kinds af aan was ik al gefascineerd door zwangere buiken en kleine baby’s. Deze bewondering is nooit verdwenen.

Wat mij aanspreekt in dit vak is de combinatie van de sociale en medische begeleiding in de verschillende fases van de zwangerschap. Als verloskundige moet je maatwerk leveren vind ik: inspelen op behoeftes, angsten en verwachtingen van zwangeren en hun partners. Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en jullie vertrouwen krijgen in het proces van zwangerschap en geboorte. Mijn doel is dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze bijzondere periode.

Mijn naam is Daniëlle de Vries, ik ben opgeleid in Rotterdam en ben naast verloskundige ook echoscopiste. Van jongs af aan wist ik al dat ik verloskundige wilde worden en liep als tiener al eens een dagje mee in deze praktijk. Ik raakte verwonderd van het proces van zwangerschap en geboorte en ben dit nog steeds.

Ik wil mij inzetten om de behoeften en wensen van jullie als (aanstaande) ouders centraal te zetten tijdens de begeleiding. Ik vind het belangrijk dat ouders positief kunnen terugkijken op de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de psychiatrie en heb ik onderzoek gedaan naar de zorgbehoeften van vrouwen na een traumatisch ervaren bevalling. Deze kennis kan ik goed gebruiken in de praktijk.

Mijn naam is Eline Schaake, ik ben inmiddels alweer bijna 20 jaar als vroedvrouw werkzaam. Na mijn afstuderen heb ik de eerste zeven jaar in Amsterdam-Noord gewerkt, een stadsdeel met een zeer gemêleerde samenstelling. Sinds 2008 werk ik met veel plezier bij onze praktijk in Oegstgeest. Naast verloskundige ben ik ook lactatatiekundige, dus met vragen over borstvoeding kan je altijd bij me terecht. Samen met mijn man Guido, die beroepsmuzikant is, heb ik twee prachtige zoons: Sybren en Lieuwe.

Waarom ik verloskundige ben geworden? Eén van mijn levensmotto’s is ‘een goed begin is het halve werk’. Ik wil zoveel mogelijk bijdragen aan een goed begin van elk mensenleven door een natuurlijke baring na te streven.

Onze assistentes

Wij hebben twee praktijkassistentes: Marieke en Heleen. Zij stellen zich hieronder graag aan jullie voor. In de ochtend krijgt je hen aan de lijn als je contact met ons zoekt, indien nodig zorgen zij voor contact met de dienstdoende verloskundige. Marieke werkt op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Heleen werkt op de woensdag- en vrijdagochtend. 

Marieke

Mijn naam is Marieke van der Plaat, in 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb ik gedurende 5 jaar in regio Leiden gewerkt. In 2014 heb ik het roer omgegooid en gewerkt als boekenfondscoördinator op het Vlietland College in Leiden en als manager van Resto VanHarte Leiden. Naast mijn werk als assistente in de praktijk run ik ook mijn eigen bedrijf: Belly Buddy.

De geboortezorg is en blijft een belangrijk onderdeel in mijn leven en ik lever graag mijn bijdrage aan goede verloskundige zorg.

Mijn naam is Heleen Buitendijk. Ik woon in Rijnsburg. Ik heb een man, 4 kinderen, 2 kleinkinderen en een poes. Drie van mijn kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, er woont er nog eentje thuis. Eén dag per week pas ik op mijn kleinkinderen.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in de kraamzorg, de laatste tijd deed ik voornamelijk de intake gesprekken. Ik vind het enorm leuk om nu ook het zwangere gedeelte van de geboortezorg mee te maken. We hebben elkaar vast een keer aan de telefoon, of we ontmoeten elkaar een keer in de praktijk! Ik kijk ernaar uit.

Waarneming

Momenteel hebben wij Hanneke van der Heide en Annemijn de Haas als waarneemsters. Hanneke versterkt ons team al sinds de zomer van 2019. Ze is volledig ingewerkt en vertrouwd met onze praktijk. Annemijn start in de zomer van 2021 bij ons en zal ook tijdens het zwangerschapsverlof van Esther bij ons werken. 

Mijn naam is Hanneke van der Heide-Brüheim, ik ben 20 jaar verloskundige, getrouwd en moeder van twee kinderen, Siem is 5 en Marieke is 3 jaar. De zwangerschappen en geboortes van onze kinderen waren de eerste mooie kennismakingen met deze praktijk. En de start van een bijzondere band met de collega’s. In de afgelopen 20 jaar heb ik lange tijd gewerkt als maat in een praktijk in Kampen. Daarnaast heb de opleiding tot echoscopist gevolgd, de tropenopleiding gedaan en een coachingsopleiding. Na mijn verhuizing naar Leiden heb ik een aantal jaar in het Reinier de Graaf Gasthuis gewerkt als klinisch verloskundige. De eerste lijn bleef trekken en nu werk ik graag als waarnemend verloskundige voor deze praktijk. Als verloskundige vind ik het belangrijk dat aanstaande ouders zich gehoord weten, breng ik graag rust en streef ik er naar om ouders te begeleiden op een manier die bij hen past. Het is heel bijzonder om bij zo’n levensbepalende periode betrokken te zijn. Echt een uniek vak dat ik graag met hart en ziel uitoefen!

Mijn naam is Annemijn de Haas, ik ben 25 jaar en woon met veel plezier in het mooie Leiden.

De verloskunde heeft mijn hart gestolen toen ik als tiener op de open dag van de Verloskunde Academie in Amsterdam kwam en dat is niet meer weggegaan. Sterker nog: het is nog veel leuker dan ik me toen voor had kunnen stellen! De mooie, persoonlijke en soms moeilijke gesprekken, ouders die hun pasgeboren kind voor het eerst in de ogen kijken en de stad of het dorp rond voor kraamvisites: het is me allemaal even lief!

Ik hoop dat jullie positief terug mogen kijken op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, daarom luister ik graag naar jullie wensen en hoop ik jullie te begeleiden op een manier die bij jullie past.

Studenten

Wij begeleiden verloskundigen in opleiding om zo een bijdrage te leveren aan het opleiden van bekwame medische professionals die een normaal verlopende zwangerschap, bevalling en kraamtijd zelfstandig en adequaat kunnen begeleiden. Afhankelijk van het ervaringsniveau en de opleidingsfase bepalen wij welke handelingen de student mag verrichten tijdens de stage in onze praktijk. Eén van ons is hier altijd bij aanwezig. Verloskundigen in opleiding moeten zich aan dezelfde ethische regels houden als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat zij óók het medisch beroepsgeheim hebben. Mocht je toch liever geen verloskundige in opleiding bij je controle of bevalling aanwezig hebben, dan kun je dit aan ons laten weten. Deze keuze zullen we uiteraard respecteren.

Ook kan het voorkomen dat verpleegkundigen die de specialistische opleiding tot obstetrie-gynaecologie verpleegkundige volgen, een paar dagen met ons meelopen. Datzelfde geldt voor artsen in opleiding voor gynaecoloog, zij doen in hun opleiding ook ervaring op in een verloskundigenpraktijk.

Zoeken