Skip to content

Ons vaste team bestaat uit vier verloskundigen en twee assistentes; wij vormen een hecht team waar een gezamenlijke aanpak voor jullie voorop staat. Hieronder stellen wij ons graag aan jullie voor. Ons team wordt regelmatig uitgebreid met een waarneemster die ons versterkt, ook zij stellen zich hieronder voor.

Ik ben Shirin Borst. Sinds 2018 ben ik met veel plezier aan het werk in de regio Leiden en vanaf 2023 werk ik als vaste verloskundige in deze mooie praktijk.

Van kinds af aan was ik al aangetrokken tot alles wat te maken had met zwangerschap en geboorte. Ik keek graag naar ‘Bevallingsverhalen’ en andere medische programma’s op televisie. Ook werd ik voor het eerst grote zus toen ik 9 jaar oud was, dat maakte ik heel bewust mee. Dat ik in de geboortezorg wilde werken, stond al snel vast. Verloskunde heeft het voor mij allemaal: het menselijke, het medische, het bijzondere.

Na mijn opleiding tot verloskundige heb ik de masterstudie Evidence Based Practice afgerond en ben ik zelf moeder geworden van een zoon (juni 2022). Ik heb mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn, te baren en te zorgen. Ik gun iedereen binnen het gezin een fijne start en vind het belangrijk dat ouders goed terug kunnen kijken op deze waardevolle periode vol kansen. Zorg op maat is daarin erg belangrijk.

Ik ben Esther Krikke en sinds januari 2015 werkzaam in Oegstgeest. In Kampen zag ik, als oudste van vier, thuis het levenslicht. Na mij volgden drie dikke broers die allemaal thuis geboren zijn (de laatste was ruim 10 pond!). Inmiddels ben ik ook zelf moeder geworden van Stef (2019) en Lana (2021). Van kinds af aan was ik al gefascineerd door zwangere buiken en kleine baby’s. Deze bewondering is nooit verdwenen.

Wat mij aanspreekt in dit vak is de combinatie van de sociale en medische begeleiding in de verschillende fases van de zwangerschap. Als verloskundige moet je maatwerk leveren vind ik: inspelen op behoeftes, angsten en verwachtingen van zwangeren en hun partners. Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en jullie vertrouwen krijgen in het proces van zwangerschap en geboorte. Mijn doel is dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze bijzondere periode.

Mijn naam is Daniëlle Douma, ik ben opgeleid in Rotterdam en ben naast verloskundige ook echoscopiste. Van jongs af aan wist ik al dat ik verloskundige wilde worden en liep als tiener al eens een dagje mee in deze praktijk. Ik raakte verwonderd van het proces van zwangerschap en geboorte en ben dit nog steeds.

In 2022 mocht ik zelf moeder worden. Tijdens mijn bevalling dacht ik steeds aan de opluchting die ik had gezien bij al die vrouwen die ik eerder mocht begeleiden, als de baby op de borst lag. Dit hielp mij door de weeën heen. Flink feitje: mijn zoon was de op één na grootste baby geboren in onze praktijk in dat jaar, met zijn 4605 gram!

Naast moeder en verloskundige ben ik ook bestuurslid bij de coöperatie van verloskundigen hier in regio Leiden. Ik zet mij achter de schermen graag in voor toekomstbestendige verloskundige zorg. Op praktijkniveau wil ik mij inzetten om de behoeften en wensen van jullie als (aanstaande) ouders centraal te zetten tijdens de begeleiding. Ik vind het belangrijk dat ouders positief kunnen terugkijken op de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.

Mijn naam is Eline Schaake, ik ben inmiddels alweer ruim 20 jaar als vroedvrouw werkzaam. Na mijn afstuderen heb ik de eerste zeven jaar in Amsterdam-Noord gewerkt, een stadsdeel met een zeer gemêleerde samenstelling. Sinds 2008 werk ik met veel plezier bij onze praktijk in Oegstgeest. Naast verloskundige ben ik ook lactatatiekundige, dus met vragen over borstvoeding kan je altijd bij me terecht. Samen met mijn man Guido, die beroepsmuzikant is, heb ik twee prachtige zoons: Sybren en Lieuwe.

Waarom ik verloskundige ben geworden? Eén van mijn levensmotto’s is ‘een goed begin is het halve werk’. Ik wil zoveel mogelijk bijdragen aan een goed begin van elk mensenleven door een natuurlijke baring na te streven.

Onze assistentes

Wij hebben twee praktijkassistentes: Janneke en Heleen. Zij stellen zich hieronder graag aan jullie voor. In de ochtend krijgt je hen aan de lijn als je contact met ons zoekt, indien nodig zorgen zij voor contact met de dienstdoende verloskundige. Heleen werkt op maandag- en dinsdagochtend. Janneke op donderdag- en vrijdagochtend. En op woensdagochtend wisselen ze elkaar wekelijks af. 

Mijn naam is Janneke Korbee en ben woonachtig in Noordwijk. Ik ben getrouwd met Stephan en trotse moeder van Thijmen (2016), Sven (2018) en Naomi (2021).

Vanaf 1 april 2022 ben ik gestart als assistente in deze leuke praktijk! Naast mijn werk als assistente ben ik werkzaam als kraamverzorgende. Het is leuk om op deze manier bij een groot deel van de geboortezorg betrokken te kunnen zijn. Ik kijk er naar uit jullie te zien in de praktijk of telefonisch te woord te staan.

Mijn naam is Heleen Buitendijk. Ik ben getrouwd, heb vier kinderen en drie kleinkinderen. Drie van mijn kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, maar één dochter woont nog gezellig thuis.

Ik heb jaren in de kraamzorg gewerkt. Daar deed ik ook de intakegesprekken. Nu ben ik alweer ruim vier jaar met veel plezier werkzaam in deze praktijk. Ik vind het enorm leuk om nu ook het zwangere gedeelte van de geboortezorg mee te maken. We hebben elkaar vast een keer aan de telefoon, of we ontmoeten elkaar een keer in de praktijk! Ik kijk ernaar uit.

Waarneming

Momenteel werken Jolanda en Annemijn bij ons als waarneemsters. Ze zijn allebei volledig ingewerkt en vertrouwd met onze praktijk. 

Mijn naam is Jolanda Colli, ik ben in 1992 afgestudeerd als verloskundige. Daarvoor heb ik zeven jaar lang als verpleegkundige gewerkt, in een algemeen en academisch ziekenhuis. Naast mijn verloskundige praktijkervaring in Amsterdam, Houten en Voorhout en de nodige bijscholing, heb ik ook een aantal jaar als docent Verloskunde gewerkt aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik werk sinds 2008 in deze fijne verloskundigenpraktijk. Vanaf 2023 heb ik het roer een beetje omgegooid. Als waarnemend verloskundige mag ik gelukkig nog wel spreekuren en diensten doen in de praktijk. Ook het voorbereiden op de bevalling tijdens voorlichtingsavonden doe ik graag. Daarnaast werk ik als coach en bevallingsverwerkingsspecialist. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen, waarvan er twee in het ziekenhuis en twee thuis zijn geboren.

Een wezenlijk onderdeel van mijn werk is het contact met de zwangere vrouw en haar partner, en de gerichte belangstelling voor haar als mens: hoe zij zich voelt in deze bijzondere periode van haar leven. Je bouwt in korte tijd een bijzondere band op met de zwangere en haar partner, en je hebt samen een klus te klaren. Iedere keer ervaar ik weer verwondering over het ontstaan en de voortgang van een zwangerschap en de geboorte van een kind. Vooral de kracht van de vrouw die het kind baart blijft me verbazen.

Mijn naam is Annemijn Snel – de Haas. De verloskunde heeft mijn hart gestolen toen ik als tiener op de open dag van de Verloskunde Academie in Amsterdam kwam en dat is niet meer weggegaan. Sterker nog: het is nog veel leuker dan ik me toen voor had kunnen stellen! De mooie, persoonlijke en soms moeilijke gesprekken, ouders die hun pasgeboren kind voor het eerst in de ogen kijken en de stad of het dorp rond voor kraamvisites: het is me allemaal even lief!

Ik hoop dat jullie positief terug mogen kijken op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, daarom luister ik graag naar jullie wensen en hoop ik jullie te begeleiden op een manier die bij jullie past.

Studenten

Wij begeleiden verloskundigen in opleiding om zo een bijdrage te leveren aan het opleiden van bekwame medische professionals die een normaal verlopende zwangerschap, bevalling en kraamtijd zelfstandig en adequaat kunnen begeleiden. Afhankelijk van het ervaringsniveau en de opleidingsfase bepalen wij welke handelingen de student mag verrichten tijdens de stage in onze praktijk. Eén van ons is hier altijd bij aanwezig. Verloskundigen in opleiding moeten zich aan dezelfde ethische regels houden als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat zij óók het medisch beroepsgeheim hebben. Mocht je toch liever geen verloskundige in opleiding bij je controle of bevalling aanwezig hebben, dan kun je dit aan ons laten weten. Deze keuze zullen we uiteraard respecteren.

Ook kan het voorkomen dat verpleegkundigen die de specialistische opleiding tot obstetrie-gynaecologie verpleegkundige volgen, een paar dagen met ons meelopen. Datzelfde geldt voor artsen in opleiding voor gynaecoloog, zij doen in hun opleiding ook ervaring op in een verloskundigenpraktijk.

Op dit moment is er geen verloskundige in opleiding bij ons in de praktijk.

Zoeken