skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152

Ons vaste team bestaat uit vier ervaren verloskundigen; wij vormen een hecht team waar een gezamenlijke aanpak voor jullie voorop staat. Hieronder stellen wij ons graag aan jullie voor. Ons team wordt regelmatig uitgebreid met een waarneemster die ons versterkt tijdens vakanties, ook zij stelt zich hieronder voor.

Mijn naam is Jolanda Colli, ik ben in 1992 afgestudeerd als verloskundige. Daarvoor heb ik zeven jaar lang als verpleegkundige gewerkt, in een algemeen en academisch ziekenhuis. Naast mijn verloskundige praktijkervaring in Amsterdam, Houten en Voorhout en de nodige bijscholing, heb ik ook een aantal jaar als docent Verloskunde gewerkt aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen, waarvan er twee in het ziekenhuis en twee thuis zijn geboren.

Een wezenlijk onderdeel van mijn werk is het contact met de zwangere vrouw en haar partner, en de gerichte belangstelling voor haar als mens: hoe zij zich voelt in deze bijzondere periode van haar leven. Je bouwt in korte tijd een bijzondere band op met de zwangere en haar partner, en je hebt samen een klus te klaren. Iedere keer ervaar ik weer verwondering over het ontstaan en de voortgang van een zwangerschap en de geboorte van een kind. Vooral de kracht van de vrouw die het kind baart blijft me verbazen.

Mijn naam is Madeline van de Giessen, ik woon in Leiden en werk sinds 2001 als verloskundige. Mijn opleiding verloskunde heb ik aan de Hogeschool in Rotterdam gevolgd. Vanaf 2004 ben ik werkzaam als verloskundige in Oegstgeest waar ik met geweldige collega-verloskundigen en assistentes een hecht team vorm. Ik ben moeder van twee prachtige dochters, beiden thuis geboren.

Als verloskundige loop je een stukje mee in het leven van twee mensen die een kindje krijgen. Ik zet mijn kennis, ervaring en expertise in om het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraambed te monitoren en te begeleiden. Ogen, oren en handen zijn onmisbaar in dit vak: bij elke controle kijk ik met een open en kritische blik naar de zwangere. Ik luister om te horen wat zij echt zegt zodat verwachtingen, angsten en wensen worden besproken met als doel dat de zwangere zich veilig voelt en vertrouwen heeft in het groeiende proces om (weer) moeder te worden. Met mijn handen maak ik contact met de buik om vervolgens te voelen hoe het kind groeit en in de baarmoeder ligt.

Ik ben Esther Krikke en sinds januari 2015 werkzaam in Oegstgeest. In Kampen zag ik, als oudste van vier, thuis het levenslicht. Na mij volgden drie dikke broers die allemaal thuis geboren zijn (de laatste was ruim 10 pond!). Van kinds af aan was ik al gefascineerd door zwangere buiken en kleine baby’s. Deze bewondering is nooit verdwenen.

Wat mij aanspreekt in dit vak is de combinatie van de sociale en medische begeleiding in de verschillende fases van de zwangerschap. Als verloskundige moet je maatwerk leveren vind ik: inspelen op behoeftes, angsten en verwachtingen van zwangeren en hun partners. Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en jullie vertrouwen krijgen in het proces van zwangerschap en geboorte. Mijn doel is dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze bijzondere periode. Van april tot september 2019 ben ik zelf met zwangerschapsverlof, en hoop ik ons eerste kindje te verwelkomen!

Mijn naam is Eline Schaake, ik ben inmiddels al weer ruim tien jaar als vroedvrouw werkzaam. Na mijn afstuderen heb ik de eerste zeven jaar in Amsterdam-Noord gewerkt, een stadsdeel met een zeer gemêleerde samenstelling. Sinds 2008 werk ik met veel plezier bij onze praktijk in Oegstgeest. Naast verloskundige ben ik ook lactatatiekundige, dus met vragen over borstvoeding kan je altijd bij me terecht. Samen met mijn man Guido, die beroepsmuzikant is, heb ik twee prachtige zoons: Sybren en Lieuwe.

Waarom ik verloskundige ben geworden? Eén van mijn levensmotto’s is ‘een goed begin is het halve werk’. Ik wil zoveel mogelijk bijdragen aan een goed begin van elk mensenleven door een natuurlijke baring na te streven.

Onze assistente

vp-42ret2

Marja Imthorn is onze praktijkassistente. In de ochtend krijg je haar aan de lijn als je contact met ons zoekt, indien nodig zorgt zij voor contact met de dienstdoende verloskundige. Bij het aanmelden voor zwangerschapscontrole krijg je haar ook aan de telefoon. Marja heeft jarenlange ervaring als kraamverzorgende, zij assisteert regelmatig bij bevallingen in de regio.

Waarneming

Daniëlle de Vries versterkt ons team sinds maart 2018. Zij zal regelmatig een spreekuur gaan doen en voor ons invallen tijdens vakanties, en tijdens het zwangerschapsverlof van Esther. Hieronder stelt zij zich voor:

Mijn naam is Daniëlle de Vries, ik ben opgeleid in Rotterdam en ben naast verloskundige ook echoscopiste. Van jongs af aan wist ik al dat ik verloskundige wilde worden en liep als tiener al eens een dagje mee in deze praktijk. Ik raakte verwonderd van het proces van zwangerschap en geboorte en ben dit nog steeds. Ik wil mij inzetten om de behoeften en wensen van jullie als (aanstaande) ouders centraal te zetten tijdens de begeleiding. Ik vind het belangrijk dat ouders positief kunnen terugkijken op de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de psychiatrie en heb ik onderzoek gedaan naar de zorgbehoeften van vrouwen na een traumatisch ervaren bevalling. Deze kennis kan ik goed gebruiken in de praktijk. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Studenten

Wij begeleiden verloskundigen in opleiding om zo een bijdrage te leveren aan het opleiden van bekwame medische professionals die een normaal verlopende zwangerschap, bevalling en kraamtijd zelfstandig en adequaat kunnen begeleiden. Afhankelijk van het ervaringsniveau en de opleidingsfase bepalen wij welke handelingen de student mag verrichten tijdens de stage in onze praktijk. Eén van ons is hier altijd bij aanwezig. Verloskundigen in opleiding moeten zich aan dezelfde ethische regels houden als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat zij óók het medisch beroepsgeheim hebben. Mocht je toch liever geen verloskundige in opleiding bij je controle of bevalling aanwezig hebben, dan kun je dit aan ons laten weten. Deze keuze zullen we uiteraard respecteren.

Ook kan het voorkomen dat verpleegkundigen die de specialistische opleiding tot obstetrie-gynaecologie verpleegkundige volgen, een paar dagen met ons meelopen. Datzelfde geldt voor artsen in opleiding voor gynaecoloog, zij doen in hun opleiding ook ervaring op in een verloskundigenpraktijk.