Ga naar hoofdinhoud

Dragen van kinderen

Over de hele wereld worden baby’s veel gedragen. Onder andere omdat lichaamscontact een basisbehoefte is voor baby’s; essentieel voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel en bevorderend voor de hechting tussen ouder en kind. Je kind in een doek of babydrager dragen is een makkelijke manier om aan zijn of haar basisbehoeften te voldoen. Vanuit deze veilige omgeving kan je kind de wereld ontdekken. Voor jezelf is het ook nog eens makkelijk: je hebt je handen veel meer vrij, kunt doorgaan met je bezigheden en er toch zijn voor je kind. Voor baby’s die veel huilen, (verborgen) reflux of darmkrampjes hebben, is dragen in het bijzonder ideaal.

Het is bij dragen wel belangrijk dat je een doek of drager hebt die voor beiden ergonomisch goed zit. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor jouw rug, maar ook voor de heupontwikkeling van je kind. Voor degelijk advies en mooie en goede draagdoeken verwijzen wij graag naar het Knooppunt in Voorschoten.

Een mooi filmpje over het dragen van baby's

Mamacafé

Het Mamacafé Leiden: de plek waar moeders en hun baby’s elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens de ochtenden is er altijd een lactatiekundige, verloskundige en/of jeugdverpleegkundige aanwezig om vragen over borstvoeding te stellen of tips over opvoeding te krijgen. Iedere maand is er een gastspreker aanwezig die iets vertelt over een specifiek thema.

Informatie over data en thema’s op de website en op facebook.
Adres: Arubapad 4, Leiden.
Tijd: 9.30-11.30u.

Zoeken