Ga naar hoofdinhoud

Controles

Na een positieve zwangerschapstest ben je van harte welkom om je bij ons aan te melden, hier is geen verwijzing van de huisarts voor nodig!

De eerste afspraak voor kennismaking en controle wordt dan gepland rond de 9e week van de zwangerschap. Tijdens het intakegesprek komen o.a. je medische voorgeschiedenis, prenatale screening en de termijnecho aan de orde.

Wij werken met behulp van een zogenaamd zorgpad, dit reiken we op schrift uit bij het eerste gesprek. Dit zorgpad benoemt precies welke zorg of welke onderzoeken of voorlichting je op welk moment kunt verwachten. Natuurlijk wordt dit aangepast naar iedere individuele situatie. Soms zijn extra onderzoeken nodig of een consult of verwijzing naar de gynaecoloog, dit gaat in samenspraak met jullie. Zo ontstaat een individueel zorgplan.

De frequentie van controles neemt toe naarmate de zwangerschap vordert en stemmen we af op jullie specifieke situatie. Tijdens de controle worden de bloeddruk, de groei van de buik en baby, en de harttonen van de baby onderzocht. Uiteraard is er gelegenheid voor vragen. Alle controles worden gedocumenteerd en zo ontstaat je persoonlijke dossier, ook wel zwangerschapskaart. Deze zwangerschapskaart kan je ook digitaal inzien via de app ‘Zwanger!’ van Orfeus B.V, handig als je het prettig vindt om je zwangerschapskaart altijd bij de hand te hebben.

Zoeken