skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152

Bevallen! Eindelijk… Je bent moeder geworden. Daarnaast ben je ook kraamvrouw geworden, zo noemen we dat in de verloskunde. Deze verandering in je leven vraagt aandacht, observatie, begeleiding en ondersteuning. Dat bieden wij samen met de kraamverzorgende. Natuurlijk zijn wij ook gedurende deze eerste periode dag en nacht bereikbaar voor spoedgevallen.

Onze zorg in het kraambed

De eerste acht dagen na de bevalling bezoeken wij je thuis elke twee dagen of zo nodig vaker, uitbreiding tot de tiende dag of later is mogelijk. Voor verloskundige vragen kun je, als je dat prettig vindt, na deze periode ook nog telefonisch contact met ons opnemen. Officieel wordt de zorg na de tiende dag overgedragen aan de huisarts en het consultatiebureau.

We bespreken de bevalling, voortgang van de borstvoeding, je herstel, je emotioneel en mentaal welbevinden na de bevalling en het omgaan met de verandering die de geboorte van jullie kind met zich meebrengt. En uiteraard is er aandacht voor de ontwikkeling van jullie kind: onder andere het gewichtsbeloop en het gedrag van jullie kindje. Soms zijn er complicaties en moeten we ook medisch ingrijpen; indien nodig consulteren we de huisarts, kinderarts of gynaecoloog.

Hielprik
De hielprik doen wij 4 á 5 dagen na de geboorte bij jullie thuis.

Gehoortest
De gehoortest wordt door een medewerker van het consultatiebureau gedaan, ongeveer één week na de geboorte.

Aangifte
Na de geboorte moet de pasgeborene binnen drie dagen worden aangegeven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar hij/zij is geboren. Als jullie kindje in de gemeente LeidenKatwijk of Oegstgeest is geboren, moet je een afspraak maken voor de aangifte. Volg de link en je komt op de afsprakenpagina terecht van de betreffende gemeente. Is jullie kind geboren in de gemeente Teylingen? Dan kun je zo binnen lopen bij het gemeentehuis, zie hier de openingstijden.

Zoeken