Ga naar hoofdinhoud

Borstvoeding

Borstvoeding is de optimale voeding voor je kind. Het is in zijn geheel afgestemd op de behoeften van jullie kind en biedt optimale bescherming door de antistoffen die in de voeding zitten. Op de lange termijn zie je minder overgewicht en suikerziekte bij borstgevoede kinderen.

Als je in verwachting bent van je eerste kindje, raden wij het aan om een borstvoedingscursus te volgen. Check ook de MyMedela app voor deskundige tips en advies. In Nederland is een aantal organisaties actief die – meestal gratis – informatie geven en hulp en advies bieden bij het geven van borstvoeding, zoals de vereniging Borstvoeding Natuurlijk en Borstvoedingsorganisatie La Leche League. Ook op de website van borstvoeding.com is veel informatie te vinden over borstvoeding.

Kun je geen borstvoeding geven? Dan kun je overwegen om donormelk te gaan geven. Zie voor meer informatie deze website. Mocht je juist heel veel borstvoeding hebben, dan kun je overwegen om je melk aan dit netwerk te doneren. Veel kindjes zijn hierbij gebaat!

Onze praktijk is gecertificeerd voor haar borstvoedingsbeleid, en voldoet in haar zorg aan de WHO-normen.

Borstvoeding is het gezondste, levende voedsel dat je een kind kunt geven.

Zoeken