skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152
Corona

covid-19: maatregelen

Update 30-06-2021: verdere versoepelingen en informatie over vaccineren. 

Bezoek de praktijk niet bij: koorts, kortademigheid in rust of met lichte inspanning, spierpijn in rust of met milde inspanning, algemene malaise in rust of milde inspanning, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, smaak en/ of verlies van geur, zelfs zonder verkoudheid, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen, diarree. En/of een huisgenoot met bewezen covid-19 en/of als je in quarantaine zit. Twijfel je of heb je andere klachten? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn 24/7 beschikbaar, zoals gewoonlijk. Laat je testen bij klachten: bel 0800-1202. 

Wij dragen een (medisch) mondmasker dragen bij al het contact <1.5 meter, in de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamperiode. Als we op 1.5 meter zitten/staan, dragen we hem niet meer. Jullie hoeven in geen enkel geval een mondmasker te dragen, tenzij gewenst door jullie zelf. 

SPREEKUUR
– De eerste controle (de intake) en de laatste controle (de nacontrole) kunnen fysiek of telefonisch. De keuze ligt bij jou.
– Er mogen maximaal twee huisgenoten mee komen naar de afspraak (>13 jaar met mondmasker). Kom bij voorkeur met zo min mogelijk personen. Houd afstand van anderen en kom op het afgesproken tijdstip naar de praktijk. Was je handen of reinig ze met handalcohol bij binnenkomst. Als je verwacht dat 15 minuten niet voldoende is voor het bespreken van je vragen en de controle, stuur ons dan een mailtje. We voorkomen uitloop altijd graag, maar het is nu belangrijk dat de wachtkamer niet te vol raakt.
– In een code oranje land geweest?
Het landelijk advies is dan om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan, na 5 dagen kun je je laten testen. Heb je in die tijd een afspraak bij ons staan of heb je zorg nodig? Laat het ons dan weten!

– De voorlichtingsavonden ‘bevalling en kraamtijd’ zijn voorlopig gecanceld. De voorlichtingsfilm is er als alternatief.  Tips voor online cursussen, zie bovenaan deze pagina.

DE POORT
– Partners zijn welkom bij alle echo’s.
Voor de echo’s gelden verder dezelfde regels als bij ons: je bent klachtenvrij en zit niet in quarantaine. Neem contact op met de Poort als je twijfelt of je afspraak moet verzetten. 
– PoortPret is geopend.

SPOED / BEVALLING
– Indien een (huis)bezoek nodig is en er sprake is van een (waarschijnlijke) besmetting met het coronavirus zul je bezocht worden door ons, met extra beschermende- en isolerende kleding. Bij milde coronaklachten of bij koorts zonder duidelijke oorzaak zullen wij je ook bezoeken met beschermende middelen.
– Er mogen tijdens de bevallingen twee personen mee naar het ziekenhuis. Er mag niemand in de familiekamer van het ziekenhuis wachten op de geboorte van jullie kind, iedereen moet in de verloskamer blijven. In de verloskamer hoeven jij en je partner geen mondmasker te dragen, daarbuiten wel. Indien je partner (en/of anderen die bij je bevalling zal zijn) coronaklachten heeft mag hij/zij helaas niet bij de bevalling aanwezig zijn, tenzij hij/zij al getest is en negatief blijkt. De bezoekregeling is ook iets versoepeld, per 24u mag er naast een vaste bezoeker (meestal partner) één extra bezoeker komen. 

KRAAMPERIODE
– Reguliere zorg: drie fysieke visites voor onder andere de hielprik. Stel ons op de hoogte als er gezondheidsklachten aanwezig zijn in jullie gezin.
– De gehoortest vindt weer thuis plaats. 

Hierbij nog extra informatie vanuit de regio: cliëntenfolder.

VACCINATIE
– Zie hier het actuele (22-4-2021) standpunt ‘vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’.
– Hier kun je veelgestelde vragen lezen. 

We zullen onze uiterste best doen om jullie de persoonlijke zorg te bieden die jullie gewend zijn. Is er iets onduidelijk als gevolg van deze maatregelen? Neem dan contact met ons op. 

Zoeken