skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152

covid-19: maatregelen

Update 23-1-2021: info over de avondklok en de vaccinatie. 

Bezoek de praktijk niet bij: koorts, kortademigheid in rust of met lichte inspanning, spierpijn in rust of met milde inspanning, algemene malaise in rust of milde inspanning, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, smaak en/ of verlies van geur, zelfs zonder verkoudheid, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen, diarree. En/of een huisgenoot met bewezen covid-19 en/of als je in quarantaine zit. Twijfel je of heb je andere klachten? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn 24/7 beschikbaar, zoals gewoonlijk. Laat je testen bij klachten: bel 0800-1202. 

Het dringende advies is om bij bezoek aan de praktijk een mondmasker te dragen. Wij zullen een (medisch) mondmasker dragen bij al het contact <1.5 meter, in de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamperiode.  

SPREEKUUR
– Draag een mondmasker.
– De eerste controle en nacontrole zijn in principe telefonisch, tenzij anders met je besproken. Alle andere afspraken zijn op de praktijk.
Kom bij voorkeur alleen naar de afspraak, of met uw partner (met mondmasker). Anderen/kinderen mogen niet komen. Houd afstand van anderen en kom op het afgesproken tijdstip naar de praktijk. Was je handen of reinig ze met handalcohol bij binnenkomst. Als je verwacht dat 15 minuten niet voldoende is voor het bespreken van je vragen en de controle, stuur ons dan een mailtje. We voorkomen uitloop altijd graag, maar het is nu belangrijk dat de wachtkamer niet te vol raakt.

– Het avondspreekuur gaat door. De afspraken zijn voor 21.00u afgelopen. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, laat dan je afspraakbevestiging in je mail zien als je staande wordt gehouden.
– In een code oranje land geweest?
Het landelijk advies is dan om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Heb je in die tijd een afspraak bij ons staan of heb je zorg nodig? Laat het ons dan weten!

– De voorlichtingsavonden ‘bevalling en kraamtijd’ zijn voorlopig gecanceld. De voorlichtingsfilm is er als alternatief.  Tips voor online cursussen, zie bovenaan deze pagina.

DE POORT
– Partners (met mondmasker) zijn welkom bij alle echo’s.
Voor de echo’s gelden verder dezelfde regels als bij ons: je bent klachtenvrij en zit niet in quarantaine. Neem contact op met de Poort als je twijfelt of je afspraak moet verzetten. 
– PoortPret is voorlopig gesloten
( = niet-essentiele zorg).

SCAL
– Bloedafname op afspraak. Er zijn meer locaties geopend, maak online een afspraak.

SPOED / BEVALLING

De avondklok belemmert ons niet. Wij bezoeken jullie als dat nodig is, net als anders! Bij medische spoed hoeven jullie geen ‘eigen verklaring Avondklok’ in te vullen. Toch adviseren we iedereen een ‘eigen verklaring Avondklok’ in het roze mapje te doen (of klaar te zetten op je telefoon) en erop te schrijven dat je zwanger bent, zo kun je wellicht sneller door bij een eventuele controle en heb je een verklaring bij de hand als je zonder spoed naar het ziekenhuis moet. Denk eraan dat eventuele oppas altijd een actuele ‘eigen verklaring Avondklok’ moet kunnen laten zien!

– Indien een (huis)bezoek nodig is en er sprake is van een (waarschijnlijke) besmetting met het coronavirus zul je bezocht worden door ons, met extra beschermende- en isolerende kleding. Bij milde coronaklachten of bij koorts zonder duidelijke oorzaak zullen wij je ook bezoeken met beschermende middelen.
– Er mag tijdens de bevalling maar één persoon mee naar het ziekenhuis. Er mag niemand in de familiekamer van het ziekenhuis wachten op de geboorte van jullie kind, iedereen moet in de verloskamer blijven. In de verloskamer hoeven jij en je partner geen mondmasker te dragen, daarbuiten wel. Indien je partner (of iemand anders die bij je bevalling zal zijn) coronaklachten heeft mag hij/zij helaas niet bij de bevalling aanwezig zijn, tenzij hij/zij al getest is en negatief blijkt. Bij lichte klachten mag dit in de thuissituatie wel als er een mondmasker gedragen wordt.

KRAAMPERIODE
– Twee fysieke visites voor onder andere de hielprik, verder telefonisch. Stel ons op de hoogte als er gezondheidsklachten aanwezig zijn in jullie gezin.
– De gehoortest vindt plaats in het CJG. 

Hierbij nog extra informatie vanuit de regio: cliëntenfolder.

VACCINATIE
Zie hier het standpunt ‘vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’. 

We hopen dat de mondmaskers ons niet zullen beperken in onze communicatie en het aanvoelen van jullie situatie. Geef het anders aan! We zullen onze uiterste best doen om jullie de persoonlijke zorg te bieden die jullie gewend zijn. Is er iets onduidelijk als gevolg van deze maatregelen? Neem dan contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail om de telefoonlijn zo beschikbaar mogelijk te houden.

×Close search
Zoeken