skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152
COVID-19: Nieuwe Maatregelen

COVID-19: nieuwe maatregelen

Het is van groot belang dat wij, samen met jullie, zorgdragen voor een minimale verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Om deze reden hebben we in deze regio met alle ketenpartners afgesproken per direct verstrekkende maatregelen te nemen in de hoop dat de ziekenhuizen, en wij, de zorgcapaciteit aan blijven kunnen.

BELANGRIJKSTE ADVIES
Bezoek de praktijk niet bij:
verkoudheid, hoestklachten, kortademigheid of koorts (>38 graden). Kom ook niet als je in contact geweest bent met iemand die (mogelijk) het coronavirus heeft (<14 dagen geleden). Neem telefonisch contact met ons op als je op korte termijn een afspraak hebt bij ons, ook als je twijfelt. Dan denken we met je mee. Andere klachten? Aarzel dan niet, zoals gebruikelijk, contact met ons op te nemen! Wij blijven 24/7 beschikbaar voor jullie.

SPREEKUUR
– Klachtenvrij? Kom alleen naar het spreekuur, je partner/andere belangstellenden kunnen het consult indien gewenst via videobellen (FaceTime of Whatsapp) volgen. De tijd in de spreekkamer zal zoveel mogelijk beperkt worden tot de medische onderzoeken, voor vragen en het verstrekken van informatie hebben we de dag voorafgaand aan de afspraak telefonisch contact. Er is geen leesvoer meer in de wachtkamer, ook kunnen wij jullie voorlopig niets te drinken aanbieden.
– Met jullie bespreken we de frequentie van controles, dit kan in sommige gevallen minder dan gebruikelijk. 
– De nacontroles na zes weken
 worden in principe telefonisch gedaan.
– De voorlichtingsavond ‘ bevalling en kraamtijd’ van 1 april gaat niet door. We zullen een film maken van de informatie.

DE POORT
– Alleen de medisch noodzakelijke echo’s worden gemaakt
(op verzoek van ons als verloskundigen, de termijnecho en de 20-weken echo). Helaas is het ook bij de echo’s niet toegestaan om iemand mee te nemen.
– PoortPret is tijdelijk gestopt
met het maken van echo’s op verzoek.

SPOED/BEVALLING
– Indien een (huis)bezoek nodig is en er sprake is van een (mogelijke) besmetting met het coronavirus zul je bezocht worden door een speciale ‘corona-verloskundige’. Dit is een collega uit de regio die beschikbaar is voor zwangeren die (mogelijk) besmet zijn om zo min mogelijk gezonde verloskundigen bloot te stellen aan het virus.
– Tijdens een bevalling in het ziekenhuis mag er maximaal één persoon mee, geen extra bezoek van familie / vrienden. Zij kunnen helaas ook niet in de familiekamer van het ziekenhuis wachten op de geboorte van jullie kind. Indien je partner (of iemand anders die bij je bevalling zal zijn) coronaklachten heeft mag hij/zij helaas niet bij de bevalling aanwezig zijn. Bij lichte klachten mag dit in de thuissituatie wel als er een mondmasker gedragen wordt.
– Overweeg een thuisbevalling als je zwangerschap tot nu toe ongecompliceerd verloopt. De kans om besmet te raken is kleiner in je eigen omgeving.

KRAAMVISITES
– Waar mogelijk zullen de kraamvisites telefonisch gedaan worden, met de mogelijkheid van beeldbellen (via FaceTime of Whatsapp).
– Voor de hielprik komen wij langs in de kraamtijd, het is niet de bedoeling dat er dan andere visite is. Kraambezoek wordt sowieso afgeraden in de periode dat er zorgverleners betrokken zijn.

In deze cliëntenfolder over het coronavirus (update: 20-3-2020) kun je veelgestelde vragen vinden en verdere uitleg over de maatregelen.

We hopen dat deze maatregelen van korte duur zijn en houden deze pagina uptodate. Ondanks de fysieke afstand zullen we onze uiterste best doen om jullie de persoonlijke zorg te verlenen die jullie van ons gewend zijn! Is er iets onduidelijk naar aanleiding van deze maatregelen? Neem dan contact met ons op. Het liefst per mail, om de telefoonlijn zo beschikbaar mogelijk te houden voor spoedeisende zaken.

×Close search
Zoeken