skip to Main Content
24/7 bereikbaar via: 071 51 57 152
COVID-19: Maatregelen

COVID-19: maatregelen

Update 9-7-2020: het is van groot belang dat wij, samen met jullie, zorg blijven dragen voor een minimale verspreiding van het coronavirus (COVID-19). 

Bezoek de praktijk niet bij: koorts, kortademigheid in rust of met lichte inspanning, spierpijn in rust of met milde inspanning, algemene malaise in rust of milde inspanning, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, smaak en/ of verlies van geur, zelfs zonder verkoudheid, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen, diarree en / of een kamergenoot / partner met bewezen COVID-19. Twijfel je of heb je andere klachten? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn 24/7 beschikbaar, zoals gewoonlijk. Laat je testen bij klachten van een neusverkoudheid, hoest, koorts, toename en/of plotselinge smaak- en geurverlies: bel 0800-1202. 

In een code oranje land geweest? Het landelijk advies is dan om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Heb je in die tijd een afspraak bij ons staan of heb je zorg nodig? Laat het ons dan weten! We zullen ons dan extra beschermen.

SPREEKUUR
– Kom bij voorkeur alleen naar de afspraak, of met uw partner. Anderen/kinderen mogen (nog) niet komen. Houd afstand van anderen en kom op het afgesproken tijdstip naar de praktijk. Was je handen of reinig ze met handalcohol bij binnenkomst. Als je verwacht dat 15 minuten niet voldoende is voor het bespreken van je vragen en de controle, stuur ons dan een mailtje. We voorkomen uitloop altijd graag, maar het is nu belangrijk dat de wachtkamer niet te vol raakt. 
– Alle afspraken zijn weer mogelijk op onze praktijk.
– Afspraken in gezondheidscentrum ‘Nieuw-Rhijngeest’ zijn weer mogelijk.
– De voorlichtingsavonden ‘ bevalling en kraamtijd’ zijn weer gepland. Zie voorlichting voor data. Maximaal 8 stellen om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Geef je op via de mail of bij de assistente. De voorlichtingsfilm blijft ook een mogelijkheid. 

SCAL
– Bloedafname op afspraak. Er zijn meer locaties geopend, maak online een afspraak.

SPOED / BEVALLING
– Indien een (huis)bezoek nodig is en er sprake is van een (waarschijnlijke) besmetting met het coronavirus zul je bezocht worden door ons, met extra beschermende- en isolerende kleding. Bij milde coronaklachten zullen wij je ook bezoeken met beschermende middelen.
– Het heeft de voorkeur van het ziekenhuis dat er tijdens een bevalling maar één persoon mee gaat. In overleg kan een tweede persoon aanwezig zijn. Er mag niemand in de familiekamer van het ziekenhuis wachten op de geboorte van jullie kind, iedereen moet in de verloskamer blijven. Indien je partner (of iemand anders die bij je bevalling zal zijn) coronaklachten heeft mag hij/zij helaas niet bij de bevalling aanwezig zijn. Bij lichte klachten mag dit in de thuissituatie wel als er een mondmasker gedragen wordt.

KRAAMPERIODE
– Terug naar normaal, we zullen gemiddeld drie keer langskomen (en zonodig vaker). Stel ons op de hoogte als er gezondheidsklachten aanwezig zijn in jullie gezin. 

Hierbij nog extra informatie (inmiddels al wat gedateerd qua maatregelen) over het virus: cliëntenfolder.

We hopen dat deze maatregelen van korte duur zijn en houden deze pagina uptodate. Ondanks de fysieke afstand zullen wij ons uiterste best doen om u de persoonlijke zorg te bieden die u van ons gewend bent! Is er iets onduidelijk als gevolg van deze maatregelen? Neem dan contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail, om de telefoonlijn zo beschikbaar mogelijk te houden.

×Close search
Zoeken